Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dimarts, 14 d’abril del 2015

Dia 31: Bangkok, última parada

Avui és el nostre últim dia d'aquest viatge de 5 setmanes. Avui ens esperen 6 hores dins una furgoneta per arribar fins la capital tailandesa, Bangkok, des d'on demà surt el nostre vol de tornada a casa, a la realitat... 

Ben aviat al matí ens aixequem per deixar les maletes preparades, i anar cap a esmorzar. Avui però, ens posem el vestit de gala, avui és 11 de Setembre, diada nacional de la nostre estimada Catalunya, així que mentres amics i familiars es preparen per la Via Catalana, nosaltres li fem el nostre petit homenatge des de l'altre punta de món, amb les nostres semarretes d'imitació del barça, amb la senyera, comprades a Vietnam!


A les 8,30 del matí, la furgoneta ens passa a recollir pel nostre hotel, i fem ruta cap al port, mentre parem en d'altres hotels per recollir més clients. Hem arreglat aquest transport a l'hotel mateix, segurament més car que si haguéssim anat per lliure amb taxis i busos de linia regular, però ens assegurem que la furgoneta va directe fins a Bangkok sense parades, i que serà més ràpid!

Arribem al port i agafem el ferry de tornada fins al continent, lent com quan vam arribar, i sota un cel gris, igual que quan vam arribar. Fins una altre Koh Chang!


El ferry s'allunya de l'illa, i en mitja horeta desembarquem a l'altre banda. Ja sortim del ferry dins la furgoneta, i des d'aquí ens esperen unes 5 hores fins arribar a Bangkok. Entre parada i parada, unes patatones i una coca-cola, i distreure'ns mirant el paissatge per la finestre, menys rural que el que estavem acostumats a Cambodja... finalment arribem a Bangkok.

La furgoneta va deixant als altres passatgers als seus hotels de Bangkok, i nosaltres som els últims. Ens allunyem del que sembla ser el centre, amb les seves botigues, i comencem a entrar en alguns carrers que no fan massa bona pinta... i ens seguim allunyant del centre. Finalment la furgo para i ens diu que ja hem arribat... aquí?¿ no pot ser?¿ on som?¿ Després de tornar-li a preguntar al conductor si era allà i ensenyar-li el nom de l'hotel a la nostre reserva, ens diu que sí que és allà, i se'n va. El carrer en questió no fa massa bona pinta, i no es veu ni un turista... però en fi, anem a veure què tal. El nostre hotel per avui és el Tara Place.

A l'entrar a l'hotel la nostre opinió canvia, tot i ser un hotel senzill, està molt bé, correcte, net, i una habitació molt xula. Tot i que el carrer ens ha sobtat una mica, el vam escollir perquè està molt ben situat prop de la zona d'ambient nocturn de Bangkok, i com que arribàvem a la tarda i tampoc no ens donava temps a visitar res, vam preferir està a prop de la zona de restaurants i bars, Khao San Road. S'hi pot arribar a peu des de l'hotel, i no té preus tan cars com els que est troben més a prop.


Després d'una bona dutxa i descansar una mica del llarg viatge, ens tornem a penjar la càmera i calçar les bambes, i per Bangkok falta gent. Només estarem unes poques hores a la capital tailandesa, però tenim ganes de poder conèixe'n almenys una mica del seu ambient. Posem rumb a Khao San Road, que queda a uns 10 minutets caminant des de nosltre hotel.


Realment la zona turística de botiguetes, restaurants, bars i pubs, són uns tres carrers, orientats únicament cap als turistes. Ens passem la tarda passejant, badant a les paradetes, comprant els últims souvenirs que ens falten, i simplement, despedint-nos tranquilament del nostre pas pel sud-est asiàtic.


Cau el sol, i toca buscar un lloc per sopar, cosa gens difícil ja que en aquesta zona hi ha tots els que vulguis i més, i de tots els preus. L'ambient es va animant, els pubs i discoteques obren els seus neons, i tots els bars tenen terrasses amb música en directe. Nosaltres ens despedim d'aquest viatge fent un coctaill en una terrassa i escoltant un tailandès cantant versions, i no ho fa gens malament!

Amb el coctail però, també ens arriba la morrinya i nostàlgia de posar avui punt i final a un viatge que tant haviem esperat i somiat, aquell viatge que era la cirereta del pastís que ens esperava després d'un dia tan especial com el del nostre casament, i que tants preparatius, temps i esforç ens havia costat. Aquell nit amb aquell coctail a la mà, s'acabava un any i mig de preparatius, il·lusions, nervis, molta feina però també moltes alegries. No mola gens aquesta sensació de quan alguna cosa important arriba al final... però que hi farem, demà tornem a la normalitat, una normalitat diferent a la de l'últim any, sense vestits de núvia i sabates, invitacions, flors.... i si ens aburrim...? serà questió de començar a preparar el proper viatge, no??


I així, amb una mica de tristesa, i alguna llagrimeta que es deixa entrevure, fent camí de tornada cap a l'hotel, a preparar les mateles, que demà ben d'hora al matí posem rumb a l'aeroport i a casa, després de 5 setmanes!

Fins aviat Àsia!

Marta i Jordi, en aquell moment des de Bangkok, Tailandia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...