Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dimecres, 29 d’octubre del 2014

Dia 25: Les selves cambodjanes de Koh Kong

Ens llevem de nou al Blue Lime a Phnom Penh, capital de cambodja, i com l'altre vegada, no podem esmorzar a l'hotel, ja que no serveixen esmorzars fins les 8, i a nosaltres ens passen a buscar per anar fins l'estació de busos a les 7,30h. Però com l'altre vegada, també ens han preparat unes caixetes amb l'esmorzar per emportar, amb unes torrades, i pancackes, mantega i malmelada, i fruites!

Així, a les 7,30 a.m., ens recull un tuk tuk que ens porta fins l'agència d'on surt el minibus, direcció Koh Kong. Seran unes 5 hores de trajecte, i una vegada més sóm els únics turistes. Nosaltres però, no hem d'arribar fins a Koh Kong, el nostre nou hotel pels pròxims dies està situat enmig de la selva, en el Riu Tatai, i s'hi arriba en barca. Des de l'hotel ens han dit que demanem que ens deixin en el Tatai Bridge (el Pont sobre el Riu Tatai), i allà ens recolliran amb una barca.


Després d'un parell de parades per anar al lavabo i menjar alguna cosa, la furgoneta es para... enmig d'enlloc... què passa? una altre parada al lavabo? El conductor baixa i ens diu que ja hem arribat al Tatai Bridge i que ens hem de quedar aquí... ?¿?¿ Però si aquí no hi ha res de res, ni ningú ens espera... ens entra el cangelu, i li demanem al conductor que truqui a l'hotel per preguntar si realment és allà, i efectivament, li diuen que ens ha de deixar allà...


Sense tenir-les totes, veiem com s'allunya el minibus, i a sobre comença a ploure, així que ens aixupluguem dins una cabanyeta que és una espècie de bar, restaurant i botiga, tot junt, i fem una cervesa, i esperem...

Poc després se'ns acosta un homenet, que ens diu que el seguim cap a sota el pont, suposo que no li ha costat gaire trobar-nos, sóm els únics guiris que hi ha en aquest indret... ens diu que ha arribat tard perquè ha hagut d'anar a buscar gasoil per la barca. Ara sí, som-hi cap a la selva cambodjana pel Riu Tatai.


La barquinyola avança pel riu, tranquil enmig de la selva, les palmeres, les cabanyes sobre l'aigua, i alguna canoa d'algun pescador. Després de mitja horeta, i darrera un revolt del riu, apareix el nostre hotelet, el Tatai Riverfront Resort, format per 4 cabanyes sobre l'aigua, i una sobre un arbre, molt rústic però amb molt d'encant, enmig de la natura i la selva.


Quan ens apropem a l'hotel amb la barca, l'Alan i el seu equip ens estan esperant per donar-nos la benvinguda, amb un refresc i una tovalloleta per refrescar-nos. Ens acompanyen a la nostre habitació que és una passada, una cabanyeta sobre l'aigua, amb un enorme llit, i un quatro de bany molt decent, un hotelet molt senzillet, però amb un encant enorme pel lloc on es troba. El millor de tot és obrir les cortines de la cabanya, i veure la selva davant nostre!


A l'hora que és ja hi ha gana! I ens preparen una bona amanida de mango! Però molt picant! Com els hi agrada posar-hi condimenta  tot!!

La resta de la tarda molt tranquileta, descobrint els raconets del lodge. A part de la zona comuna del restaurant, hi ha una zona  per poder fer esport amb una pista de volei i un mini "gimnàs" amb peses. La cabanya de l'arbre on prenem un tè, i una platjeta que quan fa bon dia s'hi deu estar molt bé.


A mitja tarda ens fem un primer "xapuzón" al riu d'aigues forques, sense tenir-les totes de què carai hi deu haver a sota l'aigua... està fresqueta, i tot i que plovisqueja a estones, fa calor i a l'aigua s'hi està molt bé. Després, com que no hi ha massa res per fer, trobem un domino dins la nostre cabanya, i fem unes partidetes a la terrassa sobre el riu, i per acabar la tarda demanem si podem agafar el kayak, i ens n'anem a donar una volta pel riu amb calma, gaudint de poder estar en un lloc tan tranquil i un paissatge tan bonic, fins que es fa fosc.


Ja un cop a la nostre cabanyeta, ens prenem una cervesa ben fresqueta veient la posta de sol sobre la selva. S'hi està bé eh Jordi?


I poc més a dir d'aquest dia, per acabar, un bon sopar nosaltres sols en el restaurant sobre el Riu Tatai, ja que no hi ha més hostes a l'hotel, estem solets amb el personal que és súper amable! El menjar és boníssim, tot i que una mica picant pel nostre gust, primer una amanida de mango i cacahuets, després peix amb verdures i carn amb verduretes i salsa de soja i de postre plàtan fregit! Boníssim!

I ara sí, bona nit des de les selves cambodjanes de Koh Kong, en un lloc privilegiat!


Marta i Jordi, en aquell moment, des del Riu Tatai


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...